Torta sa puslicama – recept kako se pravi

Jedan od razloga zbog kojeg se mnoge domaćice odlučuju da naprave tortu sa puslicama, je to što u toku pripreme ove torte ništa ne mora da se peče.

Koliko je to važno, najbolje znaju domaćice koje u datom trenutku žele da pripreme neku poslasticu, a koje pritom ne raspolažu sa puno vremena.

Loading...

Pritom, za pripremu ove torte, nije čak ni potrebno puno sastojaka, pa je to još jedan razlog više da se odlučite za njenu pripremu.

Torta sa puslicama - recept kako se pravi

Šta vam je potrebno za pripremu torte sa puslicama?

Za pripremu torte sa puslicama, potrebno vam je:

– 200 grama puslica,
– 200 grama šećera u prahu,
– 2 kesice šlag pene,
– 300 grama mlevenog “Plazma” keksa,
– 4 jajeta,
– 300 grama margarina,
– 100 grama čokolade za mešenje,
– Malo mleka (oko 200 mililitara, tačna količina zavisi od toga koliko čvrstu masu za tortu želite da pripremite).

Mleko najpre umereno zagrejte. Zatim, određenu količinu tog mleka, iskoristite da omekšate 150 grama margarina. Ostatak mleka ostavite sa strane. Omekšali margarin, pomešajte sa mlevenim keksom i sa ostatkom mleka (mleko dodajte postepeno, kako bi ste znali da li je potrebno da upotrebite sve što vam je ostalo ili manje od toga). Mešavinu ova tri sastojka, dobro sjedinite, a zatim je oblikujte kao podlogu za tortu. Preko tako oblikovane podloge, složite puslice.

loading...

Nakon toga, od navedene količine jaja, razdvojte belanca od žumanaca. Najpre umutite belanca, a zatim i žumanca kojima ste dodali šećer u prahu. Kada ste to uradili, istopite čokoladu za mešenje i zatim sjedinite sve sastojke (umućena belanca, umućena žumanca sa šećerom i istopljenu čokoladu za mešenje). Nakon toga, umutite 150 grama margarina i to dodajte predhodno pomešanim sastojcima, a zatim sve još jednom umutite.

Tako sjedinjenu mešavinu, nanesite preko puslica. Na samom kraju pripreme torte sa puslicama, umutite šlag i njime ukrasite tortu sa svih strana.

Ovako pripremljenu tortu, možete poslužiti i konzumirati i odmah nakon što ste je pripremili, a takođe je možete i predhodno ohladiti u frižideru, pa se tek onda prepustiti uživanju u njenom ukusu.

Ono što je važno da znate, jeste da nije preporučljivo da tortu između dva posluživanja zadržavate na sobnoj temperaturi. U tom periodu, obavezno je stavite u frižider. Razlog zbog kojeg je to važno, jeste to što se u sastavu ove torte nalaze živa žumanca, koja u dužem kontaktu sa visokom temperaturom mogu da se pokvare.

Što se tiče preporučenog načina dekorisanja torte, od njega u skladu sa svojim željama možete odstupati i tortu možete dodatno ukrasiti onako kako lično vi to želite.

Takođe, možete odstupati i od preporučenih mera sastojaka koji su vam neophodni za pripremu. Konkretno, jednako kvalitetnu tortu sa puslicama možete pripremiti i sa polovinom navedenih mera, kao i sa dupliranim merama sastojaka.

Loading...

recept poslala: Mina P

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...