Torta sa gotovim korama – recept kako se pravi

Mnogim domaćicama, torte koje se pripremaju sa gotovim korama su omiljene za pripremu. Ovakve torte, ne samo što štede vreme koje se utroši u proces pripreme, već ujedno i zahtevaju manje truda i manje kulinarske spretnosti. Samim tim, verovatnoća da će ispasti baš onako kako treba se znatno uvećava.

Kroz sadržaj u nastavku teksta koji je pred vama, podelićemo sa vama recept uz pomoć kojeg možete napraviti tortu sa gotovim korama koja je savršenog ukusa.

Loading...

Torta sa gotovim korama - recept kako se pravi

Šta vam je potrebno da bi ste pripremili tortu sa gotovim korama?

Za pripremu torte sa gotovim korama, potrebno vam je:

– Gotove kore za tortu (žute, naša preporuka je “Vincinni”),
– 300 grama mlevenog “Plazma” keksa,
– 4 supene kašike šećera u prahu,
– Pola litra čokoladnog mleka,
– Pola kilograma šlaga u prahu sa ukusom slatke pavlake,
– Tri čaše kisele pavlake (tri puta po 180 grama).

Način pripreme:

Najpre dobro umutite 3 čaše kisele pavlake i 4 supene kašike šećera u prahu. Zatim, tako umućenu mešavinu, sjedinite sa mlevenim keksom i sa malo čokoladnog mleka (onoliko koliko je potrebno da mešavina sastojaka ne bude previše suva i gusta).

Loading...

Kada ste to uradili, pola kilograma šlaga u prahu sa ukusom slatke pavlake, umutite pridržavajući se uputstva sa kesice. Zatim i umućeni šlag i predhodno pripremljenu mešavinu mlevenog keksa i ostalih sastojaka, podelite na po tri ravnomerne količine.

Nakon toga, uzmite prvu gotovu koru, položite je na podlogu za tortu, a zatim preko nje nanesite prvo trećinu fila sa “plazmom”, pa zatim i trećinu količine šlaga. Preko toga, stavite drugu koru, pa drugu trećinu fila sa “plazmom” i drugu trećinu šlaga. Preko toga stavite još jednu, ujedno poslednju preostalu koru, a preko te kore i preostalu trećinu fila i preostalu trećinu šlaga.

Ukoliko to želite, između slojeva fila i slojeva šlaga, možete dodati i “krem bananice”, “žele bombone” ili seckano voće. To će dodatno doprineti bogatstvu i kvalitetu ukusa ove torte. Ipak, čak i ukoliko to ne uradite, torta će nesumnjivo biti savršenog ukusa.

Kao i u slučaju pripreme svih drugih vrsta torti i u sličaju pripreme ove torte, njeno hlađenje će dodatno doprineti njenom ukusu. Zato, pre nego što isečete i poslužite tortu sa gotovim korama, preporučujemo da je prvo ostavite da bar sat vremena do nekoliko sati odstoji u frižideru.

Loading...

Jedino što može da utiče na to da ukus ove torte ne bude kako treba i da vam samim tim priprema u potpunosti ne uspi, jeste to ukoliko gotove kore nisu sveže. zato, obavezno obratite pažnju prilikom kupovine kora, na to da li je njihov rok trajanja kako treba, odnosno da nije istekao. Takođe, nemojte kupovati kore ukoliko su stajale blizu izvora sunčeve svetlosti.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...