Taraba torta recept – kako se pravi

Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, sa vama ćemo podeliti recept za tortu pomalo neobičnog naziva, a to je taraba torta.

Za pripremu ove torte, neće vam biti potrebno puno vremena i to predstavlja jednu od prednosti zbog koje se za njenu pripremu često odlučuju mnoge domaćice.

Loading...

Taraba torta recept - kako se pravi

Šta vam je potrebno da bi ste pripremili taraba tortu?

Za pripremu taraba torte, potrebno vam je:

– 10 jaja,
– 250 grama margarina,
– 250 grama čokolade za mešenje,
– Malo ruma,
– Jedna veća kutija “Plazma” keksa ili “Piškota”,
– Pola litra slatke pavlake,
– Oko 300 grama šećera u prahu,
– Oko 300 mililitara mleka.

Način pripreme:

Kada ste obezbedili sve neophodne sastojke za pripremu taraba torte, prvo što je potrebno da uradite je sledeće:

Deset jaja, umutite sa 300 grama šećera u prahu, a zatim umućeni sadržaj sipajte u šerpu i kuvajte na pari ili na tihoj vatri uz neprestano mešanje sve dok ne dobije glatku kremastu gustinu. Kada mešavina dobije pomenutu teksturu, pomerite je sa ringle i u nju dok je vrela dodajte čokoladu za mešenje izlomljenu na komadiće i malo ruma. To promešajte i ostavite da se hladi. Kada se mešavina ohladi, u nju dodajte i umućen margarin i još jednom sve to umutite kako bi se sastojci dodatno sjedinili.

loading...

Zatim, jedan po jedan “Plazma” keks ili “Piškote”, umačite u mleko i ređajte ih po dnu položeno i sa bočne strane uspravno u okrugli kalup za torte koji ste predhodno obložili prijanjajućom folijom. Zatim, u unutrašnjost kalupa, odnosno između “Plazmi” ili “Piškota” sipajte pripremljeni fil i poravnjajte ga. Nivo fila, kada se sipa u kalup, treba da bude nešto niži (za oko jedan do jedan ipo centimetar) od nivoa u kojem su gornji vrhovi “Plazmi” ili “Piškota”. Kada ste to uradili, sačekajte da se torta dobro ohladi u frižideru, a zatim je izvadite iz frižidera i iz kalupa. Kada ste izvadili tortu iz kalupa, umutite slatku pavlaku i ukrasite je po vrhu. Nivo šlaga kojim ste ukrasili tortu, treba da bude u ravni “taraba” od “Plazme” ili od “Piškota”.

Ukoliko želite, ovako pripremljenu tortu dodatno možete ukrasiti recimo zelenim perlicama za ukrašavanje torti. na taj način, dobićete efekat trave unutar površine ograđene “tarabama”.

Takođe, možete upotrebiti i više svoje kreativnosti, pa između “taraba” dodati i različite figure. Tako nešto, preporučujemo da uradite posebno ukoliko ovom tortom želite da obradujete mališane.

Pre posluživanja, tortu možete dodatno da ohladite u frižideru, jer što bolje bude ohlađena, biće i ukusnija.

Loading...

recept nam je poslala: Jovana

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...