Rozen torta recept – kako se pravi

Rozen torta recept – kako se pravi 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Pečenje kora za tortu, nekim damama zadaje pravu glavobolju, pogotovo ako se radi o mladim i u vladanju kulinarskim veštinama nedovoljno iskusnim damama. Ukoliko se i vi prepoznajete u toj tvrdnji, ne brinite jer imamo rešenje.

Predlažemo vam da se prilikom izbora torte koju ćete napraviti, izaberete onu za koju kore nećete ni morati da pečete. Jedna od takvih torti je rozen torta.

Šta vam je potrebno da bi ste napravili rozen tortu?

Rozen torta recept

Za pripremu rozen torte, potrebno vam je:

– Jedno pakovanje gotovih kora za rozen tortu,
– Trista grama mlevenih oraha,
– Trista grama šećera,
– Trista mililitara mleka,
– Dvesta pedeset grama šećera u prahu,
– Dvesta pedeset grama margarina,
– Sok od polovine sveže isceđenog limuna,
– Jedna supena kašika vode,
– Jedna supena kašika ekstrakta od maline.

Način pripreme rozen torte:

U šerpu sipajte trista mililitara mleka i trista grama šećera, a zatim to stavite na ringlu da provri. Dok mešavina ne provri, povremeno mešajte sadržaj kako ne bi zagoreo i kako bi se šećer što bolje istopio. Kada sadržaj provri, šerpu pomerite sa ringle i u nju dodajte margarin koji ste iseckali na sitne komade. Ponovite mešanje, kako bi se margarin potpuno istopio. Kada se margarin istopio, u šerpu dodajte trista grama mlevenih oraha i još jednom sve dobro sjedinite mešanjem.

Dok je tako pripremljen fil još uvek topao, stavite jednu koru za rozen tortu kao podlogu torte, preko nje prelijte od prilike jednu kutlaču fila i ravnomerno ga razmažite po površini kore. Preko razmazanog fila, stavite drugu koru za rozen tortu, pa i nju na isti način premažite filom. Ponavljajte ovaj postupak sve dok ne potrošite sve kore i sav fil. Važno je da preko poslednje kore ne nanosite fil.

Nafilovanu tortu, prekrijte najlonskom folijom i pritisnite je nečim teškim, a zatim sačekajte da odstoji oko sat vremena.

Nakon sat vremena, tortu prebacite u frižider i ostavite je da odstoji oko 24 sata, odnosno ceo dan.

Nakon isteka tih 24 sata, tortu izvadite iz frižidera i premažite je glazurom koju ste prethodno pripremili.

Priprema glazure:

Na blagoj temperaturi, u šerpici rastopite mešavinu od dvesta pedeset grama šećera u prahu, soka od polovine sveže isceđenog limuna, supene kašike vode i supene kašike ekstrakta od maline.

Kada se sve to dobro istopi i sjedini, glazuru dok je topla prelijte preko torte i glatkim nožem je poravnjajte i rasporedite ravnomerno po celoj gornjoj površini torte. Sačekajte da se glazura stegne, a zatim tortu isecite i poslužite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...