Posna voćna torta sa bananama i kokosom recept – kako se pravi

Posna voćna torta sa bananama i kokosom recept – kako se pravi 3.50/5 (70.00%) 6 votes

Ponekad se možete naći u teško razrešivoj dilemi koju tortu da napravite. Posebno velika dilema vezana za tu odluku, može biti onda kada ste uz to još i u obavezi da to bude posna torta.

Zato, kako bi smo vam olakšali izbor i možda potpuno razrešili vašu dilemu, pripremili smo za vas jedan odličan recept za posnu tortu. Reč je o posnoj torti sa bananama i kokosom.

posna vocna torta sa bananama i kokosom recept

Šta vam je potrebno da bi ste napravili posnu tortu sa bananama i kokosom?

Za pripremu ove torte, potrebno vam je:

– Dvesta grama šećera u prahu,
– Dve kesice pudinga od vanile,
– Šesto mililitara vode,
– Tri banane,
– Pet supenih kašika kokosa,
– Sto dvadeset grama margarina,
– Trista grama posnog keksa (mi vam predlažemo posnu plazmu),
– Kesica šlaga,
– Malo vode ili kisele vode (u količini koja odgovara uputstvu za pripremu šlaga).

Način pripreme torte:

U šesto mililitara vode, skuvajte dve kesice šlaga od vanile. Kada se puding skuva, ohladite ga i u njega dodajte umućenu mešavinu margarina i šećera u prahu. Sve to dobro sjedinite mešanjem i u to dodajte seckane banane, kokos i sitno izlomljeni posni keks.

Sve još jednom dobro sjedinite i oblikujte u oblik torte kakav želite. Tortu na kraju ukrasite šlagom, stavite je u frižider da se ohladi i tek onda je isecite i poslužite.

Velika prednost ove vrste torte, je u tome što se ona veoma jednostavno, ali i brzo priprema. Konkretno, za njenu pripremu, biće potrebno da izdvojite samo dvadesetak minuta do najviše pola sata. Još isto toliko vremena vam je potrebno kako bi ste ohladili tortu i onda se možete prepustiti uživanju u njenom ukusu.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...