Pomfrit iz rerne – recepti

Pomfrit je često omiljena hrana mnogima.

Poznato je da se prži u fritezi ili tiganju u dubokom ulju, i takav način prženja mu daje poseban hrskavo-mekani ukus.

Medjutim, svi znamo da prženje na takav način nije baš poželjno, pa onda iznalazimo načine da našu omiljenu hranu spremimo na zdraviji način.

Jedan od načina da pomfrit spremimo na zdraviji način jeste da ga pečemo u rerni, iako mnogi misle da ipak to neće biti to, uz pomoć saveta koje smo pripremili za vas uverićete se da je moguće.

U daljem tekstu pročitajte kako da pripremite savršeni pomfrit iz rerne.

Pomfrit iz rerne

Za pripremu pomfrita iz rerne biće vam potrebno:

  • Krompir, količina po izboru u zavisnosti od toga za koliko osoba spremate
  • Papir za pečenje
  • Pleh
  • Malo ulja
  • So po ukusu

Uputstvo za pripremu:

Postoji nekoliko ključnih stvari za pripremu pomfrita iz rerne, a na vama je da odlučite na koji ćete ga način spremiti. Mi preporučujemo svakako da isprobate više varijanti i da onda zaključite koja je bila najbolja.

Jedan od načina da spremite pomfrit u rerni jeste taj da, naravno, krompir najpre oljuštite. Zatim ga isecite na jednake prutiće. To je bitno iz razloga što će se onda ravnomerno peći i izbegavate to da jedni ostanu mekani a da se drugi zapeku. Svakako, ne moraju biti svi jednaki ali potrudite se da veći deo bude. Sada isečeni krompir potopite u ledenoj vodi, i ostavite ga da odstoji tako oko pola sata. Nakon toga ga izvadite na krpu i uvijte kako bi se osušio. I ovaj deo je bitan jer vam onda neće prštati dok se bude pekao. Osušen krompir sada poredjajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, premažite ga sa vrlo malo ulja, najbolje četkicom, posolite po ukusu i pecite u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Umesto da krompir ostavite u hladnoj vodi, možete koristiti zamrznuti krompir, i on će imati identičan ukus. Samo ga poredjajte na papir za pečenje, posolite po ukusu i pecite.

Još jedan od načina jeste taj da krompir koji ste isekli, takodje na jednake prutiće, umočite u umućena belanca. Belanca možete pomešati za začinima po ukusu, sve će se zalepiti za krompiriće i tako će biti lepo začinjeni. Pecite ih takodje u plehu obloženim papirom za pečenje na 200 stepeni do 40 minuta.

Ovako pripremljeni krompirići biće mnogo zdraviji, a ukus nimalo ne zaostaje, baš naprotiv, osetićete pravi ukus krompira koji se gubi prilikom prženja u ulju. Isprobajte recepte i videćete kako vaš pomfrit iz rerne brzinom svetlosti nestaje sa trpeze. Prijatno.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...