Plazma torta recept – kako se pravi

Ako hoćete da napravite nešto jednostavno, što ne uzima puno vašeg vremena, a pritom nešto veoma ukusno mislim da je onda ovo pravi izbor za vas.

Verovatno niste znali, ali plazma torta je po nekim istraživanjima ubedljivo najtraženija vrsta torte na našim prostorima.

Loading...

Ono što je velika prednost pravljenja baš ove torte je to što je uglavnom vole i deca, i oni srednjih godina a i one starije generacije. Imajući to u vidu, skoro da ne možete pogrešiti ukoliko se odlučite da pravite baš plazma tortu.

Za pripremu plazma torte potrebno nam je samo oko 30 minuta.

Sastojci potrebni za plazma tortu su:

– 400gr mlevenog ” Plazma “ keksa
– 300ml gaziranog soka od pomorandže (Fanta)
– 300gr šećera
– 300gr margarina ili putera
– 3 žumanca
– šlag za dekoraciju

Plazma torta recept

Postupak pripreme plazma torte:

Sada kada znate koji sastojci su potrebni za plazma tortu sad možemo da krenemo sa njenom pripremom. U veću posudu stavimo 300ml soka od pomorandže tj. Fantu, polako dodajemo 300gr šećera uz konstantno mešanje. Mešamo dok se šećer skroz ne rastopi. Kada se šećer rastopio u tu masu dodamo mleveni “ Plazma “ keks i mešamo dok ne dobijemo ujednačenu masu. Odvojimo žumanca od belanca, zatim uzmemo 3 žumanca i stavimo u odvojenu posudu u koju ćemo zatim dodati 300gr margarina. Belanca ostavimo sa strane jer će nam kasnije biti potrebna za pripremu šlaga. Uključimo mikser pa mutimo 10 – 15 minuta, tačnije dok masa ne postane penasta.

loading...

Kada smo dobili penastu masu, u smesu od margarina i žumanaca dodamo natopljeni “ Plazma “ keks. Dobro moramo da izmešamo da bismo dobili homogenu smesu. Mešamo 5-10 minuta. Kada smo dobili homogenu smesu na tacni napravimo oblik torti. Oblik ćemo najbolje napraviti rukama. Koji ćemo oblik napraviti zavisi lično od nas.

Oblik može da bude kvadrat, krug, trougao, srce itd. Kada smo napravili oblik koji smo želeli sada nam je ostalo još da napravimo šlag kao dekoraciju za tortu.Uzmemo preostala 3 belanca pa sa mikserom dobro umutimo šlag. Zatim krećemo da pravimo dekoraciju kakvu mi želimo. Što je dekoracija lepša to će torta izgledati više primamljivije na prvi pogled. Kada smo završili sa dekoracijom tortu stavljamo u frižider da malo odstoji pre posluženja.

Napomene, saveti i dekoracija za plazma tortu:

Ovaj recept je najjednostavniji recept za plazma tortu. U plazma tortu možemo naravno i druge sastojke da stavimo kao npr. čokoladu, orase, suvo grožđe, kikiriki, bademe, žele bombone isl. U svakom slučaju ova torta je vrlo ukusna i ovakva, izgleda primamljivo kad je dekorišemo, a retko ko je ne voli. Deca je prosto obožavaju.

Ovako dobijena plazma torta obično se preporučuje za oko 8 osoba, mada to naravno možete prilagodjavati vašim potrebama, pa srazmerno sa tim smanjiti ili povećati količinu sastojaka u receptu.

Loading...

Završna dekoracija svakako može biti po vašoj želji pomoću šlaga, čokolade ili nečeg trećeg što vi ili vaša porodica volite.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...