Minjon torta – recept kako se pravi

U toku pripreme minjon torte, potrebno je da pripremite tri različite vrste kora i jednu vrstu fila. Uz to, potrebno je da pripremite i glazuru koju ćete na samom kraju preliti tortu.

Kako bi ste saznali koji su vam sastojci potrebni za pripremu pomenutih komponenti za pripremu minjon torte, predlažemo da tekst koji je pred vama pročitate do kraja.

Loading...

Šta vam je potrebno za pripremu minjon torte?

Za pripremu minjon torte, potrebno vam je:

Za pripremu prve vrste kore:

– 150 grama šećera,
– Jedna supena kašika brašna,
– 5 belanaca,
– Oko 200 grama mlevenih oraha.

Minjon torta - recept kako se pravi

Za pripremu druge vrste kore:

– 150 grama šećera,
– Jedna supena kašika brašna,
– 5 belanaca,
– Oko 200 grama mlevenih lešnika (pečenih lešnika).

Za pripremu treće vrste kore:

– 150 grama šećera,
– Jedna supena kašika brašna,
– 5 belanaca,
– Oko 200 grama mlevenih badema.

Za pripremu fila:

– 15 supenih kašika šećera,
– 300 grama maslaca,
– 100 grama čokolade za mešenje,
– 15 žumanaca.

Još vam je potrebno (za pripremu glazure):

– 6 supenih kašika ulja,
– 200 grama čokolade za mešenje.

Način pripreme:

Loading...

Pripreme prve, druge i treće vrste kore:

Priprema sve tri vrste kora je gotovo identina i zato ćemo sve tri vrste pripreme odjednom opisati. Dakle, za jednu po jednu koru, najpre dobro umutite belanca, a zatim, u istu posudu dodajte i ostale sastojke koji su vam potrebni za pripremu kore koju trenutno pripremate. Sastojke još jednom dobro umutite kako bi ste ih sjedinili, a zatim ih prespite u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom. Svaku koru pojedinačno, pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 do 200 stepeni po oko 20 minuta.

Svaku koru, kako ispečete, odmah je izvadite iz rerne i iz pleha i ostavite je da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada ste ispkli sve tri kore, pristupite pripremi fila.

Priprema fila:

Najpre umutite žumanca sa šećerom i kuvajte ih na tihoj temperaturi uz neprestano mešanje, sve dok ne dobijete kompaktnu i kremastu mešavinu. U tu mešavinu, dok je vrela dodajte izlomljenu čokoladu za mešenje, a zatim je ohladite. Kada se mešavina ohladi, u nju dodajte i umućeni margarin i umutite je kako bi se svi sastojci još jednom sjedinili.

Filovanje torte:

Najpre na podlogu za tortu stavite koru sa mlevenim orasima. Preko kore sa orasima, nanesite jednu četvrtinu fila, a preko toga stavite koru sa pečenim lešnicima. preko kore sa lešnicima, nanesite drugu četvrtinu fila, a preko toga i treću koru, odnosno koru sa bademima. Preko kore sa bademima, nanesite treću četvrtinu fila. Poslednju, odnosno četvrtu četvrtinu fila, upotrebite za premazivanje torte sa svih bočnih strana.

Na samom kraju pripreme torte, na tihoj vatri istopite 200 grama čokolade za mešenje koju ste pomešali sa 6 supenih kašika ulja. To prohladite i zatim prelijte tortu.

Pripremljenu tortu, ohladite u frižideru, a zatim se prepustite uživanju u njenom ukusu.

Loading...

recept poslala: Alexandra

Sponzorisani tekstovi:

Loading...