Mančmelou torta – recept kako se pravi

Među vama, sigurno je malo onih koji sa lakoćom mogu da odole savršenom ukusu “Munchmallow-a”.

Ukoliko se slažete sa našom konstatacijom, onda ste na pravom mestu, jer ćemo kroz sadržaj teksta koji je pred vama, sa vama podeliti recept za pripremu mančmelou torte.

Mančmelou torta - recept kako se pravi

Šta vam je potrebno da bi ste pripremili mančmelou tortu?

Za pripremu mančmelou torte, potrebno vam je:

Za pripremu kora:

– 10 belanaca,
– 10 supenih kašika šećera,
– 2 supene kašike brašna,
– Oko 50 grama mlevenih oraha,
– Malo rendane kore od svežeg limuna,
– Pola kesice praška za pecivo.

Za pripremu fila:

– 10 žumanaca,
– 1 kesica vanila šećera,
– 3 kesice pudinga sa ukusom vanile,
– 800 mililitara mleka,
– 250 grama margarina,
– 250 grama šećera,
– 1 supena kašika brašna.

Još vam je potrebno:

– Oko 200 grama šlaga,
– 24 komada “Munchmallow-a”.

Način pripreme:

Priprema kora:

Najpre čvrsto umutite belanca, sa šećerom, a zatim, ne prekidajući mućenje, u to dodajte i navedenu količinu brašna, praška za pecivo, mlevenih oraha i rendane kore od limuna. Kada smatrate da su sastojci dobro umućeni, prekinite sa mućenjem i umućenu mešavinu podelite precizno na dve jednake količine.

Od svake količine, potrebno je da ispečete po jednu koru. Ukoliko smatrate da vam je lakše i sigurnije, možete čak i pre nego što počnete da pripremate smesu za kore, sve sastojke podeliti na pola i onda umutiti najpre smesu za jednu, pa tek onda smesu za drugu koru. Kako god da ste se odlučili, svaku koru pojedinačno pecite u plehu koji ste obložili pek papirom u predhodno zagrejanoj rerni, oko 15 minuta na 200 stepeni.

Ukoliko je rerna bila dobro zagrejani, vreme pečenja možete i skratiti za par minuta.

Priprema fila:

Od ukupne količine šećera koji vam je potreban za pripremu fila, odvojte dve do tri supene kašike i to sipajte u žumanca. Zatim, mešavinu šećera i žumanaca dobro umutite, pa ne prekidajući mućenje u to dodajte i navedene količine pudinga i brašna i oko 300 mililitara mleka (od ukupne količine mleka koje vam je potrebno za pripremu fila).

Ostatak mleka, a to je pola litra, pomešajte sa preostalom količinom šećera i sa vanila šećerom i stavite na ringlu da se greje. Kada mleko bude umereno zagrejano, mešajući ga u njega polako dodajte predhodno umućene sastojke.

Sve to, uz neprekidno mešanje kuvajte dok ne postane kremasto i kompaktno, a zatim prekinite sa kuvanjem i pripremljeni sadržaj ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se sadržaj skoro skroz ohladi, u njega dodajte i umućen margarin i umutite ga još jednom, a zatim ga podelite na dve jednake količine.

Kada ste to uradili, sledeći korak koji je potrebno da preduzmete, jeste da umutite 200 grama šlaga i da svaki od 24 “Munchmallow-a” podelite tako da razdvojite deo njegove korice od dela koji je mekan i preliven čokoladom. Korice “Munchmallow-a”, izdrobite što sitnije i pomešajte ih sa jednom polovinom pripremljenog fila. Drugu polovinu fila, ostavite takvom kakva jeste.

Nakon toga, pristupite filovanju torte.

Filovanje torte:

Prvu koru za tortu, položite kao podlogu za dlje filovanje. Preko prve kore, nanesite fil sa korama “Munchmallow-a”, a preko tog fila složite mekane polovine “Munchmallow-a”. Preko toga, nanesite i žuti fil, a preko žutog fila stavite drugu koru. preko druge kore, nanesite umućen šlag.

Tortu zatim dobro ohladite pre nego što je isečete i poslužite.

recept poslala: emina

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...