Kroasan torta recept – kako se pravi

Kao što već po samom nazivu ove torte možete naslutiti, prvo što vam je od sastojaka potrebno za pripremu kroasan torte, jesu kroasani.

Ipak, kako ta informacija nije ni približno dovoljna kako bi ste bili upućeni u kompletnu recepturu njene pripreme, predlažemo da izdvojite samo nekoliko minuta svog vremena i da pročitate šta vam je sve potrebno za pripremu kroasan torte.

Šta vam je potrebno za pripremu kroasan torte?

Za pripremu kroasan torte, potrebno vam je:

– Jedno veće pakovanje “7 days” kroasana sa ukusom čokolade,
– 300 grama “plazma” keksa,
– 3 kesice pudinga sa ukusom vanile,
– Pola kilograma margarina,
– 200 grama šećera u prahu,
– 1 litar i 200 mililitara mleka,
– Još oko 300 mililitara mleka,
– 100 grama crne čokolade za kuvanje,
– 200 grama “euro krema” ili nekog drugog čokoladnog krema,
– 10 supenih kašika brašna,
– 3 supene kašike gustina,
– 10 supenih kašika šećera (kristal šećera),
– Oko 300 grama šlaga,
– Malo kisele vode za mućenje šlaga.

Kroasan torta recept - kako se pravi

Način pripreme:

Da bi ste pripremili kroasan tortu, prvo što je potrebno da uradite jeste da u litar i dvesta mililitara mleka, sipate sadržaj iz tri kesice pudinka, deset supenih kašika brašna i deset supenih kašika šećera. To dobro promešajte, tako da brašno ne formira gridvice i zatim stavite da se kuva uz neprekidno mešanje, kako ne bi zagorelo. Pre nego što mešavina postane gustine pudinga, u nju ubacite i tri supene kašike gustina i kuvajte je još oko dva minuta.

Nakon dva minuta, prekinite sa kuvanjem i kuvanu mešavinu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Kada se mešavina ohladi, u nju dodajte umućen margarin i dvesta grama šećera u prahu, a zatim je dobro promešajte kako bi se dodatno sjedinili njeni sastojci. Zatim, promešani sadržaj podelite na dva ravnomerna dela i u jedan deo dodajte sto grama istopljene čokolade za mešenje.

Na taj način, dobićete čokoladni i žuti fil.

Nakon toga, uzmite plazma keks i jedan po jedan umačite ga u mleko (onih dodatnih trista mililitara), a zatim ga ređajte na podlogu za tortu. Kada ste složili ceo sloj plazma keksa umočenog u mleko, preko njega nanesite sloj čokoladnog fila.

Preko čokoladnog fila, poređajte čokoladne kroasane koje ste takođe umočili u mleko. Preko kroasana, nanesite pažljivo i ravnomerno žuti fil, a preko žutog fila nanesite sloj “euro krema”. Zatim, sa malo kisele vode umutite trista grama šlaga i ukrasite tortu sa svih strana.

Ovako pripremljenu kroasan tortu, stavite u frižider i sačekajte da dobro ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

Ono što želimo da naglasimo, jeste da u zavisnosti od vašeg ličnog ukusa, tokom pripreme ove torte, umesto kroasana sa ukusom čokolade, takođe možete koristiti i kroasane sa ukusom šampanjca, kao i kombinaciju kroasana sa pomenute dve vrste ukusa.

Takvo odstupanje od “pravila” pripreme kroasan torte, neće pokvariti njen ukus, već će ga ukoliko inače volite kroasane sa ukusom šampanjca čak i poboljšati.

Jedino što je važno, jeste da kroasani ne budu bajati, kako se ne bi mrvili i kako bi poslužili kao pogodan materijal za pripremu ove torte.

Recept nam je poslala: Verica

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...