Keks torta sa pudingom recept – kako se pravi

Keks torta sa pudingom recept – kako se pravi 4.17/5 (83.33%) 30 votes

Keks torta sa pudingom, sa pravom se može nazvati kraljicom brzih torti. Za njenu pripremu, osim što vam nije neophodno puno vremena, nije vam potrebno čak ni mnogo kulinarskog umeća, kao ni sastojaka.

Upravo zato, ovu tortu možete praviti bukvalno kada god poželite ili kada god je to potrebno, bilo zato što vam se jede nešto slatko ili zato što sto su vam se najavili gosti, a vi nemate vremena da napravite neku “komplikovaniju” poslasticu.

Keks torta sa pudingom recept - kako se pravi

Šta vam je potrebno da bi ste napravili keks tortu sa pudingom?

Za pripremu keks torte sa pudingom, potrebno vam je:

– Pola kilograma keksa “Petit Beurre”,
– 2 kesice pudinga sa ukusom čokolade,
– 5 supenih kašika šećera (ravnih kašika),
– 2 štangle čokolade za mešenje,
– 900 mililitara mleka,
– Jedan margarin,
– Kesica šlaga.

Način pripreme:

Od 900 mililitara mleka, podelite na tri količine, na 100 mililitara, na 300 mililitara i na 500 mililitara. Prvih 100 mililitara ostavite sa strane, u 300 mililitara razmutite sadržaj iz dve kesice pudinga sa ukusom čokolade i 5 supenih kašika šećera, a 500 mililitara mleka stavite na ringlu da se kuva. Kada mleko koje se kuva bude blizu ključanja, u njega dodajte mešavinu mleka, pudinga i šećera. Tu mešavinu, uz neprestano mešanje kuvajte sve dok ne provri i još oko 2 minuta nakon što je provrela. Zatim, gotov puding ostavite da se ohladi, a kada se ohladi u njega dodajte jedan umućen margarin i sve to dobro sjedinite ponovnim mućenjem.

Kada ste to uradili, uzmite pola kilograma keksa, jedan po jedan keks umačite u 100 mililitara mleka, a zatim ga ređajte tako da formirate najpre podlogu za tortu, a zatim i slojeve torte. Između svakog sloja torte, nanesite sloj pudinga. Takav postupak, ponavljajte sve dok ne potrošite sav keks i sav puding.

Na samom kraju pripreme ove torte, prema uputstvu sa kesice umutite šlag i nanesite ga preko torte. Preko šlaga, izrendajte dve štangle čokolade za mešenje.

Tortu zatim stavite u frižider i što više možete sačekajte da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite.

recept poslala: tanja

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...