Brza voćna torta sa bananama i kivijem recept

Brza voćna torta, može predstavljati odličan izbor posebno onda kada pored toga što želite ukusnu, želite i zdravu poslasticu.

Pripremili smo vam recept uz pomoć kog možete napraviti izuzetno ukusnu i pritom zdravu poslasticu.

Šta vam je potrebno da bi ste napravili brzu voćnu tortu?

Da bi ste napravili brzu voćnu tortu, potrebno vam je:

– 100 grama mlevenog plazma keksa,
– 3 kesice pudinga od vanile,
– 1 litar mleka,
– 7 kašika šećera,
– 2 banane,
– 2 kivija,
– 125 grama margarina,
– 100 grama šlaga,
– 1 decilitar vode.

Brza voćna torta sa bananama i kivijem recept

Način pripreme:

Najpre puding pomešajte sa šećerom i skuvajte u mleku. Kada se puding skuva, dok je umereno topao, u njega dodajte i umućen margarin i sve to dobro sjedinite kako bi ste dobili fin kremasti fil.

Dok se fil ne ohladi, izdvojte jednu četvrtinu njegove količine i u nju ubacite mleveni plazma keks. Mešavinu mlevenog plazma keksa, oblikujte kao osnovu torte. U ostatak fila, useckajte voće i time filujte osnovu torte. Na kraju, umutite šlag i ukrasite tortu.

Prilikom dodavanja mlevenog keksa u deo fila, vodite računa o tome da vam mešavina bude umereno gusta. Potrebno je da bude dovoljno gusta kako bi mogla da se lako i precizno oblikuje, ali i ne previše gusta, jer će kada se torta ohladi dodatno da se stegne.

Ono što je takođe važno reći, jeste da sebi možete dati slobodu i postupati po sopstvenoj želji kada je u pitanju izbor voća za ovu tortu.

Mi smo vam predložili banane i kivi, a vi možete koristiti i bilo koje druge kombinacije voćnih vrsta, recimo jagode i maline, višnje, trešnje i slično.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...