Ananas torta recept – kako se pravi

Ananas torta recept – kako se pravi 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Osim predivnog ukusa, ono što takođe karakteriše ananas tortu jeste činjenica da se izuzetno brzo priprema i to sa samo nekoliko neophodnih sastojaka.

Sve ovo, zvuči kao dovoljno dobar razlog da pokušate i sami da je napravite, zar ne? Ukoliko je vaš odgovor na naše pitanje pozitivan, predlažemo da nastavite sa čitanjem ovog teksta i da kroz njegov sadržaj saznate kako da napravite ananas tortu.

Ananas torta recept - kako se pravi

Šta vam je potrebno da bi ste napravili ananas tortu?

Za pripremu ananas torte, potrebno vam je:

– Pola litra slatke pavlake,
– 10 supenih kašika šećera,
– 1 konzerva ananasa,
– 3 čaše kisele pavlake,
– 5 kutija “Piškota”,
– 2 kesice šlaga,
– 200 mililitara kisele vode za mućenje šlaga.

Način pripreme:

Kao što ste na osnovu nabrojanih sastojaka mogli da se uverite, za pripremu ananas torte, baš kao što smo rekli, nije neophodno puno sastojaka. Onda kada su svi sastojci obezbeđeni, sledeće čemu treba da pristupite je proces pripreme ove torte.

Zato, najpre dobro umutite slatku pavlaku, a zatim u posebnoj posudi mešanjem kašikom (nikakom mikserom), sjedinite kiselu pavlaku u količini koju smo naveli i 10 supenih kašika šećera.

Kada ste to uradili, ovako pripremljenu mešavinu, sjedinite sa predhodno umućenom slatkom pavlaku i to još jednom promešajte. Nakon toga, uzmite ananas iz konzerve, ocedite ga i iseckajte na što sitnije komadiće. Sok koji ste iscedili iz ananasa, ostavite sa strane, jer će vam i on biti potreban u daljem procesu pripreme ananas torte. Potom, tako iseckane komadiće ananasa ubacite u mešavinu i sve još jednom dobro sjedinite temeljnim mešanjem.

Sledeći korak kojem je potrebno da pristupite, jeste da ukupan broj “Piškota” podelite na nekoliko jednakih količina (recimo na tri puta po 20).
Zatim, prvu trećinu “Piškota”, jednu po jednu uzimajte i umačite u onaj sačuvani sok od ananasa, a zatim slažite kao podlogu za tortu. Preko te podloge, nanesite trećinu pripremljenog fila. Preko sloja fila, na isti način nanesite drugi red “Piškota”, a preko njih nanesite i drugu trećinu fila. Preko druge trećine fila, nanesite na isti način i poslednji red “Piškota”, a preko njega i poslednju trećinu fila. Kada ste to uradili, za kraj pripreme ananas torte, tortu sa svih strana premažite šlagom, kako bi ste je ukrasili.

Kompletno pripremljenu tortu, stavite u frižider i sačekajte da se ohladi pre nego što je isečete i poslužite. Kao i sve druge vrste torti i ova torta, dodatno će poboljšati svoj ukus u toku hlađenja i biće najukusnija upravo onda kada je konzumirate hladnu.

recept nam je poslao: Damir

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...