Alva torta recept

Alva torta je pravi izbor za vas, onda kada ne raspolažete sa puno vremena, a kada sebe i vama drage osobe želite da obradujete ukusnom poslasticom.

Šta vam je potrebno za pripremu alva torte?

Loading...

Za pripremu ove brze i ukusne torte, potrebno vam je:

– 650 grama šlaga,
– Šest ipo decilitara kisele vode,
– 400 grama mlevenog keksa,
– 400 grama mrvljene alve,
– Oko 50 grama rendane čokolade

Alva torta recept

Loading...

Način pripreme:

Postupak pripreme alva torte je jednostavan. Najpre, potrebno je da 500 grama šlaga umutite sa 5 decilitara kisele vode.
Zatim, u to dodajte 400 grama mlevenog keksa i 400 grama mrvljene alve. Sve sastojke dobro promešajte i sjedinite tako da dobijete što kompaktniju masu. Da bi ste u tome uspeli, predlažemo vam da alvu prethodno što bolje izmrvite.

Kada ste sve sastojke dobro promešali i sjedinili, sipajte masu u odgovarajući kalup za oblikovanje torte. U zavisnosti od vašeg izbora, možete koristiti okrugli, četvrtasti ili kalup bilo kog drugog oblika. Na kraju pripreme, umutite preostalih 150 grama šlaga sa preostalim jednim ipo decilitrom kisele vode i time ukrasite tortu. Preko šlaga pospite oko 50 grama rendane čokolade.

Ukoliko vam rendana čokolada nije pri ruci, kao zamenu možete koristiti i čokoladne perlice za ukrašavanje torti ili sitno iseckane komadiće žele bombona ili krem bananica.

Način posluživanja i vreme potrebno za pripremu:

Kako bi torta bila što ukusnija, ubacite je u frižider i sačekajte da se dobro ohladi, pa je tek onda poslužite.

Loading...

Za pripremu ove ukusne torte, neće vam biti potrebno više od dvadeset minuta vremena.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...