Rafaelo kuglice recept – kako se prave

Rafaelo kuglice recept – kako se prave 4.05/5 (81.00%) 20 votes

Rafaelo kuglice je pravi izbor za one koji hoće da se zaslade, i one koji prosto obožavaju kokos. Spremanje ovog deserta je vrlo lako.

Za spremanje rafaelo kuglica potrebno nam je 2h vremena.

Iako treba tolko vremena nećete se pokajati kad ih budete napravili jer su vrlo ukusne i svakako su jedan od najpopularnijih i najpoznatijih kolača.

Od sastojaka za rafaelo kuglice će biti potrebno:

– 400gr mleka u prahu
– 400gr kokosovog brašna
– 300gr šećera
– 250gr putera ili margarina
– 1 keseca vanil šećera
– 150ml vode
– 100gr lešnika
– 60gr mlevenog petit keksa

Rafaelo kuglice recept

Postupak pripreme rafaelo kuglica je sledeći:

Rafaelo kuglice se prave na sledeći način: Na visoku temperaturu, u dublju posudu stavimo vodu da proključa. Kada voda počne polako da ključa smanjimo temperaturu, pa postepeno dodajemo 1 kesicu vanil šećer, pa 250gr putera ili margarina, pa ostaviti na vatri dok se to ne prokuva na kratko i dok se ne istopi. Kada se šećer i margarin istope sklonimo sa vatre, zatim sačekamo 15-20 minuta da se ohladi.

Kada se smesa malo ohladila dodajemo (malo po malo) mleko u prahu, njega moramo postepeno ubacivati uz stalno mešanje da se nebi napravile grudvice, a i tako će se lepše sjediniti. 200gr kokosovog brašna i 60gr mlevenog petit keksa koje takođe moramo postepeno ubacivati u smesu. Smesu dobro izmešamo, pa stavimo u frižider da se brže ohladi. Za to vreme na visokoj temperaturi pržimo lešnike, dok ne promene boju. Lešnike pržimo desetak minuta. Zatim ih sklonimo sa vatre, pa kad se malo ohlade krenemo sa guljenjem. Kada se smesa ohladi izvadimo je iz frižidera, pa počnemo oblikovati kuglice. U svaku kuglicu stavimo po jedan propržen lešnik, predhodno oguljen, pa kuglice krenimo da uvaljamo u ostatak kokosovog brašna (200gr).

Dekoracija i posluživanje rafaelo kuglica:

Stavljamo ih u papirne korpice koje smo kupili za tu priliku, ili smo ih prethodno sami napravili. Gledamo da kuglice budu jednačije zbog lepšeg izgleda. Kada iskoristimo svu smesu i napravimo kuglice stavimo u frižider da odstoji 1h pre služenja, da se stegnu.

Rafaelo kuglice su pravi biseri na svečanoj trpezi. One su ko što mnogi kažu male, romantične, bele, elegantne, okrugle kuglice koje kad se nađu na trpezi retko ko može da im odoli. Često se pripremaju na različitim slavljima.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...