TOTALNI HIT: Medena voda za mršavljenje i čišćenje organizma – recept

Verovatno ste upoznati sa svim blagodetima meda. Od davnina je on jedan od najboljih prirodnih lekova za čitav naš organizam.

Medena voda je zapravo mešavina vode i meda, a ova dva sastojka, koja verovatno svi imate u kući čine čuda. Ali doslovno!

Loading...

U nastavku teksta pročitajte kako medena voda utiče na naš organizam i pročitajte kako da je pravilno pripremite.

medena-voda-za-mrsavljenje-i-ciscenje-organizma-recept

Priprema medene vode

Za pripremu medene vode biće vam potrebna samo dva sastojka. Voda, i to mlaka, i med. To je sve.

Tačnije, jednu kašičicu meda pomešajte sa 250 mililitara mlake vode. Mešajte neprestano dok se med ne otopi a onda odmah popijte. Tako će medena voda imati najbolji efekat. Nemojte je praviti ranije niti je odlagati u frižider, jer će onda izgubiti sva potrebna svojstva.

Poenta je u tome da se mešanjem meda i vode dobija 30% rastvor meda, a kao takav je po svojoj gradji jednak krvnoj plazmi našeg organizma.

Medenu vodu je najbolje piti ujutru, na prazan stomak, jer će tada pročistiti organizam potpuno i vaši organi za varenje će biti spremni. Metabolizam će se ubrzati i nećete imati grčeve i nadutost. Možete je popiti i uveče pre spavanja, bez brige da ćete trčati celo veče u toalet. Ona će upiti svu vodu i rasteretiti vašu bešiku.

Medena voda protiv viška kilograma

Med u sebi ima prirodne šećere koji nisu štetni za naš organizam, i tako nam umanjuje želju za slatkišima. A poznato je da su slatkiši naši najveći protivnici kada je u pitanju mršavljenje. U kombinaciji sa vodom on pomaže organizmu da se izbori sa viškom kilograma.

Svako jutro, do 11h, popijte 1 i po litar medene vode. Uz to potrebno je da blago redukujete ishranu. Kako će vas medeno voda fino zasladiti, nećete imati potrebu za slatkišima, kao što smo već naveli, potrebno je samo da uvrstite što više sirove hrane, voća i povrća. Uz to je potrebno da redovno šetate, vozite bicikl ili šta god vam je lako. Blaga fizička aktivnost uz redovnu konzumaciju medene vode daće rezultate veoma brzo.

Medena voda za detoksikaciju organizma

Kombinacija vode i meda sadrži vitamine kompleksa A,B i C. Takodje je bogata mineralima – gvoždjem, cinkom, magnezijumom, bakrom, kalijumom, kalcijumom i fosforom. Sadrži i enzime, zatim bilje ugljene hidrate i proteine, a takodje i amino kiseline.

S obzirom da obiluje, kao što možete videti, pravim izvorima zdravlja, ona pozitivno utiče na:

Loading...

Varenje – Medena voda deluje izuzetno dobro na crevnu floru. Redovnom konzumacijom medene vode rešićete se problema sa nadutošću, zatvorom i gasovima. Takodje, što je najbitnije, potpuno čisti creva od svih štetnih parazita tako što uspešno zaustavlja njihovo širenje. Ako imate lenja creva medena vode će biti vaš spas.

Imunitet – S obzirom da ima antioksidativno dejstvo, medena voda je idealna za jačanje organizma, odnosno imuniteta. Štiti nas od svih virusa, infekcija i bakterija.

Bubrege i bešiku – Med sakuplja vodu i na taj način rasterećuje bešiku i bubrege. Ako imate problem sa nekontrolisanim mokrenjem, redovnom upotrebom medene vode vrlo brzo ćete rešiti taj problem.

Osim toga, medena voda pročišćava naš krvotok, obnavlja naše ćelije, snižava holesterol i trigliceride. Takodje, sprečava pojavu srčanih problema jer naše krvne sudove čini elastičnim. Možete je koristiti i za obnavljanje popucale kože i kose. Svaki dan se umivajte medenom vodom i vremenom će vaša koža biti glatka i svilenkasta. Perite kosu medenom vodom i ona će sijati.

Medena voda sa limunom

medena-voda-za-mrsavljenje-i-ciscenje-organizma-recept1

Pošto vam je već sigurno jasno šta sve medena voda čini našem organizmu, onda zamislite da na sve to dodamo i limun. Limun je takodje poznati narodni lek, a u kombinaciji sa medenom vodom je jedan od najjačih. Iscedite sok od jednog limuna u rastvor vode i meda, to će vam pomoći da brže smršate, da dodatno ojačate svoj organizam i da se vaš organizam uvek oseća jakim i spremnim. Utiče veoma pozitivno kako na fizičko tako i na mentalno zdravlje.

Iskustva

Ko god je imao dodira sa medenom vodom pozitivno se iznenadio. Kako naučno, tako i kroz razna iskustva, dokazano je da medena vode nema neželjenih dejstva. To govori da nema razloga za strah, već razloga da već danas napravite rastvor vode i meda i počnete sa upotrebom. Koristite je za šta god vam je potrebno. Ako je pijete, vaši organi će se veoma obradovati, ako je koristite za spoljne upotrebe obnovićete kožu i vaš najveći organ će takodje biti izuzetno zahvalan i zdrav.

Preporučite medenu vodu svima za koje znate da imaju odredjene probleme sa zdravljem. Mada, medenu vodu svakako mogu piti i oni koji nemaju zdravstvene probleme, već kao preventivu.

Loading...

Brinite o vašem zdravlju i lečite se prirodno. Vaš organizam će to voleti, a onda ćete i vi voleti njega. Veoma je bitno sačuvati zdravlje i posvetiti mu dovoljno pažnje. Ako svom organizmu pružate sve što mu je neophodno za normalno funkcionisanje, on će vrlo rado saradjivati. U suprotnom, činite loše njemu, a to znači da činite loše sebi.

Sponzorisani tekstovi:

Loading...