SZO: Prerađeno meso je kancerogeno koliko i cigare! POUKA: Hranite se zdravo i čuvajte zdravlje!

Mesne prerađevine poput slanine, kobasica i šunke zaista mogu dovesti do pojave raka, podaci su Svetske zdravstvene organizacije (WHO) objavljeni pre 3 dana.

Mesne prerađevine poput slanine, kobasica i šunke zaista mogu dovesti do pojave raka, podaci su Svetske zdravstvene organizacije (WHO) objavljeni danas.

Prerađeno meso

Unošenjem samo 50 grama prerađenog mesa dnevno, što je manje od dve kriške, povećavaju se šanse za razvoj raka debelog creva za 18 posto, navodi se u izveštaju.

Prerađeno meso je modifikovano meso kojem je dimljenjem, dodavanjem soli ili konzervansa produžen rok trajanja ili ukus. Ove modifikacije su krive za povećanje rizika od raka, prenosi BBC.

U slučajevima konzumiranja malih količina ovakvog mesa rizik za razvoj raka debelog creva je mali, ali kod onih koji ga jednu u većim količinama taj faktor nije zanemariv, objasnili su stručnjaci iz WHO-a.

Za razvijanje teške bolesti možemo kriviti i crveno meso. Crveno meso, u koje je uvrštena govedina, jagnjetina i svinjetina, klasifikovano je kao verovatno kancerogeno, jer sadrži glifosat, aktivni sastojak sredstava za uništavanje korova.

Pouka svega ovoga je da na vreme vodite računa o svom zdravlju a ne kada bude kasno. Hranite se zdravom, biljnom ishranom, najbolje sirovom tj presnom za dobro zdravlje.

(izvor: Klix.ba)

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...