Neverovatna promena: Vređali su ga zbog debljine, bio je očajan, a onda je uzeo stvar u svoje ruke!

Nejtan Prisli (22) je sa svojih 165 kilograma za vršnjake bio predmet ismejavanja. Zbog ružnih komentara nije izlazio iz kuće, odbacivanje okoline ga je nateralo da pokuša samoubistvo. Srećom, pobedio je i druge i sebe, danas je zdrav i srećan sa svojim izgledom.

Koliko je maltretiranje otišlo daleko, pokazuje nadimak koji je nejtan dobio u školi, “Jabba the Hutt”.

neverovatna promena

Pre četiri godine Prisli je na korak od predaje odlučio da ne želi više da sažaljeva sebe. Neverovatnih 75 kilograma je izgubio za dve godine.

– Oduvek sam bio predebeo, a kako sam odrastao, zlostavljanje u školi doprinosilo je mom debljanju jer sam jeo kako bih se osećao bolje- rekao je on.

Nekad je bio “zavisnik od šećera”, a onda se odrekao slatkiša. Iz jelovnika je izbacio i čokoladice, čipseve i brzu hranu. Zbog odricanja od uobičajenih navika u ishrani Nejtan je imao simptome koji mogu da se porede sa simptomima gripa.

Kad je slatkiše zamenio indijskim oraščićima i prešao na ishranu s malo ugljenih hidrata, uspeo da uspostavi tempo, mesečno je gubio po šest kilograma. Taj tempo je održao osam meseci, a onda postepeno došao do magične cifre od 75 kilograma.

Čim se oslobodio viška kilograma, suočio se sa problemom viška kože. Pre dve godine krenuo je sa vežbanjem, danas planira da se okrene i bodibildingu.

– Želim samo da pokažem šta je moguće postići kad to stvarno želite. Mnogo sam srećniji i na daleko sam boljem mestu nego pre tri godine. Ali najvažnije je to što želim ljudima da pokažem da ne mogu da me unište i da mogu da postignem više od njih, bez obzira na to koliko me vređali i koliko me zlostavljali- ispirčao je on.

izvor: Blic Žena

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...