Ovo je hrana od koje se nikada nećete ugojiti, pogledajte!

Sledi popis namirnica koje možete jesti do mile volje bez brige da ćete se ugojiti. Ove namirnice ne samo da su niskokalorične i bogate vlaknima, nego nude i bezbroj zdravstvenih pogodnosti.

Celer

Loading...

Šoljica seckanog celera: 16 kalorija

Celer je verovatno najpoznatiji kao namirnica s ‘negativnim kalorijama’, što u osnovi znači da telo sagoreva kalorije probavljajući hranu koju jedete.

hrana od koje se necete ugojiti

Paprika

Paprika srednje veličine: 30 kalorija

Možete ih jesti kako god hoćete, sveže sečene na štapiće, dodane u salatu, pečene – samo se pobrinite da budu sastavni deo vaše ishrane.

Kelj

Šoljica seckanog kelja: 33 kalorije

Loading...

Kelj je pronašao mesto na svim popisima zdrave hrane i ne bi ga bilo u redu ni ovde izostaviti. Ljudi koji imaju mali unos ovakvog tipa hrane redovno imaju problema s težinom.

Brokoli

Šoljica seckanog brokolija: 31 kalorija

Ne samo da je na popisu niskokaloričnih namirnica, nego je puna fitohemikalija koje se bore protiv raka te prepuna vlakana. Pojedite veliku porciju sirovog ili kuvanog na pari i dugo ćete biti siti.

Ljubičasti kupus

Šoljica seckanog kupusa: 22 kalorije

Svaka nijansa hrane nudi određene zdravstvene pogodnosti. Kada je u pitanju ljubičasto povrće, posebno ćete ugoditi vašem srcu i kardiovaskularnom sistemu.

Karfiol

Šoljica seckanog karfiola: 27 kalorija

Kad vam treba nešto da grickate, karfiol je odličan izbor. Ako niste ljubitelj sirovog, možete ga skuvati na pari, dodati malo maslinovog ulja (ali pazite, svaka kašika ima 45 kalorija), dodati začine i malo limunovog soka.

Spanać

Šoljica spanaća: 7 kalorija

Lisnato povrće uvek je dobar izbor. Osim što ima malo kalorija, spanać će jako povoljno delovati na vaše telo, posebno ako puno radite. Kada jedete zeleno povrće, vaše telo će se oporavljati na optimalan način.

Loading...

kucnilekar.com

Sponzorisani tekstovi:

Loading...