Kako da se ugojite brzo, zdravo i prirodno

Kako da se ugojite brzo, zdravo i prirodno 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Veliki broj ljudi, ima problem sa viškom kilograma. Otuda, često je gojaznost tema kojoj su posvećeni brojni tekstovi koji prestavljaju sadržaj različitih časopisa ili sajtova koji obrađuju oblast zdravlja ili oblast ishrane.

Ono što treba naglasiti, a vezano je za navedenu činjenicu, jeste da ona nikako ne treba da vas zavara i da vas navede na mišljenje da samo višak kilograma predstavlja problem i da nedostatak kilograma ukoliko ga recimo imate treba da zanemarite i ignorišete.

Naprotiv, nedostatak kilograma, samo na drugačiji način, takođe može da se odražava loše na vaš organizam i na vaše zdravlje, baš kao i višak kilograma.

Konkretno, pad imuniteta, pojava hroničnog umora, poremećaj funkcije sna, pojava vrtoglavice, poremećaj ritma ili trenutni gubitak menstrualnog ciklusa i druge zdravstvene smetnje, samo su neke u nizu smetnji koje mogu nastati kao posledica nedostatka kilograma.

Ukoliko je vaš problem nedostatak kilograma, ono što vam svakako preporučujemo da u cilju poboljšanja ili očuvanja vašeg zdravlja, a uz to i u cilju poboljšanja fizičkog izgleda uradite, jeste da se ugojite.

Kako da se ugojite brzo, zdravo i prirodno

Međutim, iako se određen deo populacije ne bi složio sa tim, ugojiti se zapravo ponekad nije uopšte lako, pogotovo onda kada želite da se ugojite brzo, a pritom prirodno i zdravo.

Ipak, mi ćemo vam pomoći i podelićemo sa vama savete uz koje ćete sledeći ih uspeti da se ugojite i to upravo brzo, prirodno i zdravo.

Kako da se ugojite brzo, prirodno i zdravo?

Da bi ste se ugojili brzo prirodno i zdravo, na prvom mestu je važno da počnete da se hranite što češće i da obroke organizujete tako da budu što obimniji (ali u skladu sa vašim trenutnim apetitom), kao i sadržani sa što više međusobno različitih namirnica.

Različitost namirnica, podrazumeva to da ćete putem ishrane u svoj organizam uneti različite nutritivne elemente, a samim tim, najpre ćete brže okrepiti organizam i zatim ćete i brže početi da se gojite. Organizmu u periodu započinjanja procesa gojenja, odnosno onda kada je i dalje prisutan manjak kilograma, nedostaju gotovo svi nutritivni elementi, uključujući kako proteine, tako i minerale i vitamine i zato, naglasićemo još jednom, trudite se da jedete što raznovrsniju hranu kojom ćete što veći broj takvih elemenata uneti u organizam.

Period sprovođenja takvog režima ishrane, treba da usvojite kao stalni režim ishrane, sve dok ne primetite da vaš organizam polako počinje da se “osvežava” i da vam i apetit spontano postaje veći.

Kada primetite da vam je apetit poboljšan i da je vaš organizam spreman za dalji proces gojenja, sledeći korak koji treba da napravite, jeste da počnete da unosite što više namirnica koje su bogate proteinima, ali i masnim kiselinama.

Konkretno, počnite svakodnevno i u što većim količinama da jedete sledeće namirnice:

– Mleko (sa što većim procentom mlečne masti):

Preporučuje se da dnevno popijete ceo litar mleka. Pritom, ukoliko vam se ta količina mleka čini kao velika i ukoliko smatrate da ne možete da popijete toliko mleka dnevno, predlažemo da ne pijete čisto mleko, već da ga koristite za pripremu različitih napitaka od mleka i da ga na taj način unosite u organizam. Konkretno, možete pripremati belu kafu, nes kafu, neskvik ili bilo koji tome sličan napitak od mleka. Na taj način, ne samo što ćete lakše popiti veću količinu mleka, već ćete uneti i dodatne kalorije, samim tim što ćete konzumirati recimo neskvik, šećer ili neki sličan dodatak mleku.
Dokazano je da ukoliko kontinuirano u periodu od mesec dana uz redovne obroke, dnevno budete pili po jedan litar mleka, ugojićete se oko 4 do 5 kilograma. Što je, nadamo se da ćete se složiti sjajan rezultat.

– Sir, kajmak, pavlaka i slični mlečni proizvodi:

Svi navedeni, kao i brojni drugi mlečni proizvodi, vrlo efikasno pospešuju proces gojenja. Zato, konzumirajte ih što češće i pritom birajte proizvode sa visokim procentom mlečnih masti u sadržaju.

– Belo pileće ili ćureće meso:

Što češće pripremajte i konzumirajte obroke od belog pilećeg ili ćurećeg mesa. Takvi obroci, predstavljaju pravo izobilje proteina, koji su više nego neophodni vašem organizmu, da bi ste se ugojili brzo, zdravo i prirodno.

– Tunjevina (recimo iz konzerve):

Tunjevina je bukvalno prepuna proteina, uz koje sadrži još i pravo izobilje nutritivnih elemenata pogodnih ne samo za gojenje već i za zdravlje organizma. Zato, ukoliko želite da se ugojite, bar dva puta nedeljno večerajte tunjevinu.

– Hleb:

Poznato je da hleb jako efikasno deluje na stvaranje kilograma. Zato, ukoliko želite da se ugojite, nemojte ni u jednom svom obroku izostaviti hleb. Naravno, hleb možete zameniti i pecivom ili testeninama, koje takođe efikasno deluju na stvaranje novih kilograma.

– Tropsko voće:

Tropsko voće, kao što su banana, ananas, avokado, papaja, ili mango, predstavljaju savršene činioce ishrane koja ima za cilj da vam omogući da se ugojite. Zato, pripremajte što češće voćne obroke od navedenih vrsta voća.

Ono što nikako ne smete da zaboravite, jeste da da bi ste se brzo, zdravo i prirodno ugojili treba da svakodnevno u organizam unosite dovoljnu količinu vode, kao i da budete dovoljno fizički aktivni. Dovoljan unos vode u organizam, deluje tako što pospošuje i ubrzava razgradnju i iskorišćenje nutritivnih elemenata koje putem ishrane unesete u organizam. Sa druge strane, fizička aktivnost utiče na to da se vaša telesna građa u procesu gojenja pravilno i srazmerno oblikuje.

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...