Želite ravan stomak? Ovo treba da grickate…

Želite ravan stomak? Ovo treba da grickate… 4.45/5 (89.09%) 11 votes

Ukoliko želite da imate ravan stomak, jako je bitno šta jedete. Ova grickalica donosi zdravlje, donosi dobru liniju. Reč je o…

Bogati vitaminima, mineralima, vlaknima i aminokiselinama, bademi su prava superhrana koja bi trebala da bude uključena u vaš jelovnik – svakog dana! Istraživači Univerziteta Pensilvanija zaključili su da konzumacija 42 grama badema dnevno može smanjiti izglede za ranu smrt ali i istopiti masne naslage oko stomaka i nogu!

ravan stomak

Uporedili su ishranu 52 izrazito gojazne sredovečne osobe s povišenim nivoom holesterola. Pratili su njihovu ishranu kroz razdoblje od tri meseca. Polovina ispitanika je šest nedelja konzumirala mafin s bananom koji je imao istu količinu kalorija kao i bademi, koje su jeli ispitanici druge grupe.

Uprkos tome što nije postojala nikakva razlika u težini između grupa, ispitanici koji su konzumirali bademe su znatno smanjili količinu masnih naslaga na stomaku i nogama ali i obim struka.

Jednako tako, bademi su snizili nivo holesterola i tako smanjili rizik od razvijanja bolesti srca.

“Naše istraživanje je pokazalo da je zamena grickalica bogatih ugljenimhidratima, bademima poboljšala mnoge faktore rizika za zdravlje srca, uključujući i novo otkriće da konzumacija badema smanjuje masne naslage stomaka”, otkrila je Kler Beriman, voditeljka istraživaja objavljenih u časopisu “Journal of the American Heart Association”.

U 100 grama badema nalaze se ovi minerali i vitamini:

140 Odsto preporučene dnevne količine mangana
75 Odsto preporučene dnevne količine magnezijuma
60 Odsto preporučene dnevne količine bakra
50 Odsto preporučene dnevne količine fosfora
130 Odsto preporučene dnevne količine vitamina E
51 Odsto preporučene dnevne količine vitamina B2.

Izvr: Ordinacija.hr

Sponzorisani tekstovi:

loading...
Loading...