Mnogi nisu verovali, ali sada je i dokazano da se može smršati dok sedite, pogledajte!

Da li ste znali da se može smršati čak i dok sedite? Zapravo to je jedan od najlakših i najjednostavnijih načina za mršavljenje, samo treba da znate kako da to uradite. Pogledajte uputstvo!

Najgore što možete učiniti za vaše telo jeste da sedite većinu dana ne radeći ništa. Mišići tako sagorevaju manje kalorija, krv slabije cirkuliše telom, a ujedno povećavamo rizik od hipertenzije, nagomilavanjem lošeg holesterola i sala oko struka.

Loading...

mrsavljenje dok sedite

Loading...

Ukoliko ste jedni od ovih ljudi, čiji posao zahteva minimum 8-časovno sedenje u kancelariji, savetuje vam se da bar na svakih sat i po vremena prošetate po 5 minuta. Verujemo da postoje trenuci kada vam ni to nije omogućeno. Zbog toga, predstavljamo vam nekoliko kratkih vežbi koje mogu učiniti dosta za vaše telo, u tim okolnostima.

Ispravite noge tako da vam budu paralelne sa podom. Stisnite mišiće bedara i zadržite ih nekoliko sekundi. Nakon toga lagano spustite noge i vežbu ponavljajte nekoliko puta. Ako želite veći napor, vežbu radite sa prekrštenim nogama.

Trbušne mišiće možete vežbati i dok sedite, i to neprimetno. Stisnite trbušne mišiće kao da očekujete udarac i zadržite ih nekoliko sekundi.Zatim opustite telo, a vežbu ponavljajte 10-ak puta, savetuje portal zadovoljna.hr.

Tapkanje nogom ispod stola i okretanje na stolici sagorevaju i do 100 kalorija dnevno. Smanjivanju masti i kalorija doprinosi povremeno istezanje ruku i okretanje glave na obe strane.

Nemojte očekivati da će vam samo ove vežbe doneti cilj. One su samo način da doprinesete mršavljenju i kada nemate uslove za to.

Loading...

izvor: Srbija Danas

Sponzorisani tekstovi:

Loading...