Celulita se možete rešiti baš pred leto – postoji ovo rešenje!

Dobre navike u odlučnoj borbi protiv celulita.

Celulita se možete rešiti baš pred leto – postoji ovo rešenje!

Loading...

Pogledajte 8 koraka tj načina koji će vam u tome pomoći!

protiv-celulita-savjeti-korisni

Puno vode

Preporučenih osam do deset čaša dnevno ne morate baš doslovno shvatiti, jer mnoge namirnice sadrže dovoljno vode da bi vaše tijelo bilo hidrirano. Osim obične vode koju treba piti u što većoj količini, preporučljivo je unositi jabuke, krastavac ili grejp. Na taj način snizit ćemo indeks tjelesne mase i smanjiti opseg svog struka.

Šareno povrće

Povrće jakih boja bogato je vitaminom C, a upravo on je značajan za dragocjeni kolagen koji kožu čini čvrstom. Ako se njegova količina smanji, koža će izgubiti elastičnost, što dovodi do lakšeg stvaranja celulita. Preporučena dnevna doza vitamina C je do 75 miligrama.

Integralne žitarice

Namirnice koje se sastoje od obrađenih žitarica, a sadrže i šećer, poput bijelog kruha na primjer, pokreću skok inzulina u tijelu. Inzulin šalje signale tijelu da masti treba čuvati, umjesto da ih troši. Zato su mnogo bolji izbor integralne žitarice koje bi trebali jesti kad god je moguće, bilo da se radi o integralnom kruhu ili musliju i kašama od žitarica, jer one imaju puno vlakana i ne uzrokuju nagli skok inzulina.

Bez soli i šećera

Žene koje se općenito zdravo hrane imaju manje celulita, a jedan od razloga za to je što u organizam ne unose mnogo soli i šećera. Šećer se skladišti u masnim stanicama i one se onda šire, dok so zadržava tekućinu u organizmu što celulit čini još gorim. Zato uz film, umjesto da grickate čips, napravite novu vrstu grickalice – sirovo povrće (mrkva, krastavac, paprike …) uz umak od humusa.

Loading...

Fizička aktivnost

Kardio trening najbrži je način da sagorite masne naslage i smanjiti celulit. Bilo da je u pitanju vožnja bicikla, trčanje, zumba ili aerobik, bitno je samo aktivirati mišiće i da se što više znojite.

Kofeinske kreme

Kofein je često jedan od glavnih sastojaka anticelulit krema i zaista je vrlo djelotvoran u otpuštanju masnoća iz naslaga i zatezanju kože. Provjerite koncentraciju kofeina u kremi prije nego što je kupite – rezultate daju one s pet posto ovog sastojka.

Krema s retinolom

Retinol je oblik vitamina A koji smanjuje prisutnost slobodnih radikala odgovornih za razgradnju kolagena. Retinol pomaže u održavanju glatke kože i čini izbočine celulita manje vidljivim. Za najbolje rezultate koristite retinol kremu s dodatkom vitamina A, C i E.

Uređaji za masažu

Masaža daje najbolje rezultate kad je riječ o borbi protiv celulita. Trenjem možete privremeno omekšati kvržice, a masaža istovremeno pomaže stimulirajući cirkulaciju i izbacivanje viška vode. Masažom se također povećava upijanje kreme pa je samim tim i njezin učinak veći.

5 koraka za anticelulit masažu

1. Priprema
Nanesite ulje ili kremu od stopala do koljena kako biste poboljšali protok krvi kroz vene i kapilare. Svaki dio noge masirajte barem minutu.

2. Štipanje
Štipajte prstima manja područja, ali i veća poput bokova, bedara i trbuha. Tako ćete ukloniti nagomilane toksine.

3. Masiranje šakama
Šakama gnječite mjesta na kojima imate celulit. Jačim stiskanjem Razbice masne naslage, pa će se i metabolizam bolje boriti protiv njih.

4. Uvrtanje
Opustite mišiće. Uhvatite dijelove kože rukama kao da cijedite rublje. Na ovaj način masirajte bedra i problematična područja na bokovima.

5. Završnica
Završite masažu snažnim glađenjem od stopala prema gore. Tako se potiče protok nakupljenih masnoća.

Loading...

Izvor: cosmopolitan / zenstvena

Sponzorisani tekstovi:

Loading...